2021. november 14. Görögország. Athens Authentic Marathon. Marathon – Athen, 42, 6 km. Kuknyó Brigitta készen áll a rajtra, az álmok megvalósulásának kapujában. Reggel, Marathon. Athénban a családja várja.

32 km masszív folyamatos emelkedés. 1068 m szintemelkedés a maratoni versenypályán!!!

Majd fennsík és ereszkedés Athén felé.

4 óra 25 perc.

1073 női versenyzőből Brigi a 114. női célba érő versenyző. A teljes indulói létszám 5100 fő, Brigi az abszolút 819. helyen érkezett!!!

Aznap 18 magyar maratonista versenyzett Athénig. Brigi a magyar abszolút 3., magyar női versenyzők között 2. helyen ért célba!

Hihetetlen, egyszerűen erre nincsenek szavak! Kiegyensúlyozott 6:15-ös ezresek,  egyenletes tempó, megállás nélkül.

Szándékosan most futott Brigi először 42 km – t egybefüggően, 36 km volt a maximum edzésen. Igyekeztem minél közelebb hozni a teljesítendő távhoz, ám azt a bizonyos elsőt illik ott és akkor megfutni…:)

Hosszú hónapok tudatos munkája, koncentrált készülése hozta meg vasárnap a gyümölcsét. Brigi Athénban célba ért, az utolsó métereken magyar zászlóval, és fiával, Somával futhatott, miközben a kordonok másik oldalán a teljes családja örült és sírt vele:)

Elképesztő kitartás, és célorientáltság vezetett ide, alázatosság, türelem. Élmény volt a közös munka, megható volt ezt a folyamatot edzőként végigkísérni.

Brigit szeretném idézni:

“Életem egyik legszebb pillanatai és emléke. Nekem a számok csak számok … de ezek a percek örökre a szívembe égtek … Minden álmom, amiért  ide jöttünk – valóra vált!”:)

Brigi a célban:)

Brigi 2021 Athén

A befutó érem:)

Brigi érem Athén

Brigi, erre nekem sincsenek szavaim. Nekem is örök emlék lesz!:) Hálásan köszönöm, hogy én is a kísérőd lehettem.

Felnézek rád, erős vagy, testben és lélekben is:) Hatalmas gratuláció!

Gondolj majd sokszor erre…erre az útra és az út végén a teljes futásra és a célbaérkezésre. Erőt fog adni. Örökre!