Brutálisan erősre sikeredett az utolsó versenyhétvége a 2021 – es országúti kerékpáros versenyszezonban az ASE számára:)

2021. október 9 – én Vácott, a Mészkőember, egyenkénti indítású hegyi időfutamon indultunk ketten a csapatból. A 6 km hosszú versenypályán Vácott 237 m volt a szintemelkedés. Erősen szeles versenyünk volt tegnap, ahol tulajdonképpen gondolatelterelés, izgulás elleni figyelem elterelés és átmozgatás, felpörgetés volt a célunk.

Eredményeink:

Férfi 41 – 50 éves kategória: Petró Károly 2. helyezett

20211009_133139

Női 19 – 40 éves kategória: Horváth Gréta 1. helyezett (női abszolút 2. hely)

20211009_132956

Tökéletes “bemelegítés” volt az utolsó, komoly megmérettetés előtt!

2021. október 10 – én, vasárnap, Tatabányán, a Turulnál került sor az utolsó mezőnyversenyre az országúti kerékpáros szakágban. A XXXI. Turul kupa az AKESZ – Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége – versenysorozat záró állomása is volt, amit csapatunkból Petró Károly és jómagam is az éves összetett első helyéről vártunk a pontozás alapján.

Kari a Master kategóriát pontszám alapján magabiztosan vezette, és stílusosan fejezte be az évet: megnyerte a mezőnyversenyt sprintben! A 70 km hosszú, 934 m szintet tartalmazó versenyt 4 – 6 fokban, esőben így zárni  – briliáns!

20211010_135419

WMaster kategóriában 3 fő állt ebben a nem túl barátságos időben rajthoz. Az egyik versenyzőtárs nem volt érdekelt az összetettben, így nekem kizárólag egy versenyzőre kellett koncentrálnom. A védekező taktikát választottuk, majd a megfelelő pontján a pályának támadtunk. Sikerült 2. helyen érkezni, több mint 7 percet adva a harmadik versenyzőnek.

20211010_135115

Az AKESZ összetettben pedig 3 bajnoki címet hoztunk el!!! WMaster, Master és Csapat összetettben is ASE versenyző állhatott a dobogó legfelső fokára!!!:) Hálás – hatalmas köszönet ezért Mihály Tamás ASE – csapattársnak, aki nélkül ez nem sikerülhetett volna!

20211010_142958

20211010_143120

20211010_145401

Egyelőre fáradtak vagyunk…szinte el sem hisszük mindezt! Nagyon komoly év volt. Sokat dolgoztunk érte! (Rogla Forever:))

Én most két kiváló embernek szeretnék köszönetet mondani ezért a hihetetlen eredményért, amit oly rég óta vártunk, oly régóta dolgoztunk érte.

Marton Orsolya! Neked is szeretnék köszönetet mondani. Évekig álltunk az AKESZ dobogón, te az első helyen, én teutánad, WElite kategóriában. Miután te abbahagytad az aktív versenyzést én pedig a régóta, úgy áhított WMaster kategóriába “öregedtem”, olyan barátra leltem benned, ami óriási kincs! Bár korábban is tudtam volna, milyen nagyszerű ember vagy! Mennyit tanultam és tanulok tőled folyamatosan! Minden tanácsod itt van bennem, és igyekeztem úgy tenni, ahogy javasoltad:)

Mihály Tamás! Wow! A csapattársak csapattársa vagy!:) Igazi csapatjátékos vagy, szíved – lelked a csapaté! A pozitivitásod, a lelkesedésed, a hited és tudásod, elképesztő! Mihály Tomi örökké hálás leszek ezért a mai napért neked!:) Téged illet a kupám, és a csapat összetettért járó díj is:)  Az időd, energiád, versenyed adtad ma nekem, nekünk. Tomi volt az, aki ma a Turul – kupán segített nekem. Az AKESZ időfutam  – hangsúlyos lett idén, az az én terepem, az én világom, az én erőm. A mezőnyversenyek nehezen mennek, ennek sok oka van. Tomi ma tulajdonképpen azt vállalta, hogy visszafog engem:) Visszafog, hogy oda tudjak fókuszálni, és erőt tartalékolni, ahol az én erősségem van: az emelkedőkre. A döntő két emelkedőre a végén. Elképesztő munkát végzett. Miatta lett napsütéses az egész nap, óriási élmény volt együtt tekerni, örök emlék lesz! Felnézek rád Tomi, hálás vagyok szívemmel – lelkemmel!

Hálás köszönetem minden támogatásért Petró Károlynak:)

Hálás köszönet a sok – sok segítségért, biztatásért, versenyért Varga Tímea és Molnár Tamás!

Micsoda évünk volt!

Legyünk egészségesek, legyünk ilyen példaértékű csapat:)

Köszönet mindenért!