A 2022 – es esztendő egyik nagyon várt kihívása Koncz Csaba számára április 2 – án jött el: szombaton reggel 6 – kor rajtolt el a VérKör Teljesítménytúrán, amit futva teljesített.

A rajt Oroszlányban volt, a táv 77 , 33 km lett 1903 méternyi szintkülönbséggel.

Csaba előzetesen – nekem:) – pontosan 10 órás teljesítést prognosztizált. A teljesítési ideje: 09:56:35 lett, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag tökéletesen érezte a leendő teljesítési idejét! Ezzel a nagyszerű időeredménnyel 10. helyen érkezett célba!

Az eseményt végül 203 fő teljesítette sikeresen. 2 fő érkezett szintidőn kívül, 19 fő adta fel a megmérettetést.

A szintidő 18 óra volt.

Az Oroszlány – Várgesztes – Szentgyörgyvár – Gánt – Csákvár – Új – Osztás – Csákányospuszta – Oroszlány útvonalon versenyzőknek Csaba megítélése szerint “mázlijuk” volt: szép futóidő volt, erős hideggel párosítva. A táv vége felé esett az eső. Csaba kemény mínuszban indult útnak, az áprilisi tél pont erre a napra érkezett meg.

Az első 20 km – t egy futótárssal együtt tette meg Csaba, utána végig egyedül haladt, csak az ellenőrző pontokon találkozott emberekkel.

Koncz Csaba Vérkör 2022.2

(köszönet a felvételért a VérKör TT – nek)

Célba érkezés után:

Koncz Csaba Vérkör 2022

Én nagyon büszke vagyok Csabára! Bíztam ebben, hiszen az elmúlt évben és években sokat beletett az edzéseibe, fejlődik, és magabiztosan teljesíti az ultratávokat. Komoly eseményeken szeretne eredményesen szerepelni ebben az évben, amihez ez egy nagyon fontos lépcső volt.

Emelem kalapom, és tisztelettel köszönöm ezt az élményt! Nagyon szorítok a terveidért, a megvalósulásaikért!