Sasvári Dánielre dupla versenyes hétvége várt május 14 – 15 – én: 2022. május 14 – én a II. Kajdacs Nagydíj, május 15 – én pedig az Orfűi Kritérium eseményeken állt rajthoz.

A II. Kajdacs Nagydíj egy körpályás országúti  mezőnyverseny volt: egy 2, 98 km hosszú, gyakorlatilag sík körpályán kellett az Elite férfiaknak 35 (!) kört teljesíteni.

A közel 105 km – es versenyt Dani a 6. helyen zárta 02:27: 42 – es idővel, ami 40 feletti átlagsebességet jelentett ezen technikás pályán! Mivel Dani csapattársa egyből szökésbe került, így a verseny kontrollálása volt a csapattagok legfőbb feladata. A szökő Popovics Gergely végül a 3. helyen érkezett célba. Dani a Zengő SE 2. leggyorsabb versenyzője volt ezen a versenyen!:)

Másnap, az Orfűi Kritérium következett. A “Délen mîndenjobb” – Tour de Pécs sorozat 1. állomásán az Orfűi – tó körül vezetett  a kb 6 km – es körpálya.

A férfi Elite1 kategória versenyzői a tó körül 18 kört teljesítettek, azaz 111 km volt a versenytáv.

Dani szerint nagyon erős verseny volt, az első órában folyamatosan kontrollálták és megakadályozták a szökéseket, így 45 km/h óra felett volt a sebesség. Az utolsó 20 km – n sikerült egy csapattársnak eltávolodnia, így a mezőny fékezése volt a záró feladat. Sprint döntött a végén a további helyezésekről: Dani a 6. helyen zárt!

A csapattárs, Balogh András megnyerte a versenyt, Dani újfent csapatának 2. legeredményesebb versenyzője lett!

Dupla 6. hely egy dupla versenyes hétvégén! Két hosszú, erős verseny!

Komoly teljesítmény!

Dani igazi csapatmunkában dolgozott, emelem kalapom előtte!

Benned van az erő, gyorsaság, az elszántság: nagyon szorítok Dani, csak így tovább, előre!:)

Sasvári Dani 2022 Orfű