2022. június 22  -én szerdán rendezték az idei Időfutam Országos Bajnokságot Debrecen – Bocskaikertben, miként a korábbi években is.

A tavalyihoz képest kicsit visszafogottabb meleg és folyamatosan váltakozó irányú szél fogadott minket.

Idén is ketten képviseltük az ASE Kerékpárt:Petró Károly és jómagam.

A WMaster2 korosztály 15 km – es, a Master2 19 km – es távon versenyzett a megszokottak szerint.

Azt mindenképpen fontosnak tartom, hogy sikerült mindkettőnknek az eddigi legjobb időnket teljesíteni, ami nagyon nagy dolog nekünk!

Eredmények:

Master2: Petró Károly 6. hely (0:25:05)

WMaster2: Horváth Gréta 2. hely (0:23:16)

20220622_123824(0)

WMaster 2 érzésekről:

Ez nagyon nagy eredmény most nekem, örültem neki! Ki ne ábrándozna címvédésről? Ám mindenképpen tartottam magam a realitás talaján. Leterheltek voltak az elmúlt hónapok, még tart a regenerálódás belőle. A szerdai nap nem kedvezett, hiszen kedd este még a munkahelyen voltam. Ilyen az amatőr versenysport kérem szépen:)! Ám segített is, nagyon jó csoportokkal van lehetőségem dolgozni a LITE WELLNESS-ben, segítettek elterelni a gondolatokat, nem izgultam. Köszönöm a Pilates és a TRX csoportomnak:)!

Látva a nevezési listát is tudtam, nagyon nagy erőket kell mozgósítani, hiszen olyan versenytársak érkeznek, akik még nem versenyeztek itt, ám korábban sokszor találkoztunk, egyértelmű eredményekkel, vagy régebbről tértek vissza. Nagyon komoly kihívás volt!

Mivel a tavalyihoz képest egy kicsit mélyült a pozícióm a kerékpáron, két dolgot mindenképpen szeretnék a felkészülés kapcsán kiemelni: 1. Triplex Mobility! Almásy Csilla programja zseniális és univerzális. Minden kerékpárosnak ismernie és gyakorolnia kellene (a kerékpáron ülés nem túl gerincbarát ugyebár). A verseny tapering időszakában minden nap Triplexeztem, a verseny előtti bemelegítés – rutin része is már 2 éve. Nagyon sokat segít, érzem minden egyes alkalommal. Viszem a matracot, az SMR – hengert, időben érkezünk és kezd a Triplex Mobility!

2. sokat ültem, nagyon – nagyon sokat az elmúlt hónapokban, a megszokott életritmusomhoz képest a tanulás miatt. Érezte a hátam ezt a változást. Én magam pedig tudtam, hogy ehhez a terheléshez szükségem lesz még segítségre. Wang Arnold masszőrnek tartozom még köszönettel, hogy segített a felkészülésben, hálás vagyok érte nagyon!

A tegnapi nap extra érdekessége az volt, hogy többedmagammal izgatottan figyeltük a férfi Elite kategória versenyét.

Petró Károly a Kaposvári Kerékpáros Klub SE kísérő autójában, jómagam Antal Attilával  – videói elérhetőek itt: https://youtube.com/segmentkings – izgultam végig a rajt – cél – fordító területen, miként alakul a kiemelt kategória versenye. Somogyi Gergelyért izgultunk, aki évekkel ezelőtt megálmodott egy célt és tegnap ez az álom valósággá vált: 42 évesen állt fel a dobogó 3. fokára! Tavaly 0, 48 másodpercen múlt. Geri visszajött … nagyon nagyra tartom ezt benne.

Ahogy láttam, többen jobban örültünk ennek az eredménynek, mint a sajátunknak:)!

Nagyszerű nap volt, köszönjük szépen a lehetőséget, a szervezést, az eseményt!