A 2023 – as esztendő első félévében Csaba kiemelt célversenye a Salomon Ultra – Trail Hungary eseménye volt.

111 km, 4200 m szintemelkedés a Budai – hegység, a Visegrádi – hegység és a Pilis legendás emelkedőin fel és le.

2023. május 28. szombat éjfélkor rajtolt a mezőny Szentendréről és ide is tért vissza 19 óra 22 perc 56 másodperc múlva Csaba.

Az ő távja egy cseppet hosszabb lett: 115 km, azaz 4 km – rel több, mint a versenykiírásban szereplő táv, és a szint is több lett, a Strava mérése szerint 4458 méter. A nettó idő: 17 óra 50 perc 45 másodperc.

A 170 indulóból a 123. helyen érkezett be, 136 férfi indulóból a 101.  sikeres finishelőként.

25 fő adta fel a versenyt.

Csaba útközben:

Koncz Csaba Salomon 2023 úton

Arról, hogy útközben mit érzett pontosan, Csaba így írt:

“Az érzések széles skáláját képes egy ultra trail versenyen megjárni az ember, beleértve a túlevést, eléhezést, hányingert, flow érzést, mindenem fáj, nem érzek semmit, “utolsó regisztrációm lesz”, “még nagyobb kihívás kell”…”

Minden nehézség ellenére egy nagy mosollyal a célban:

Koncz Csaba Salomon 2023 cél

Jelen állás szerint a Salomon ultra – trail sem tántorította el attól, hogy a fent kiemelt érzelmi hullámzásból azzal a megerősítéssel érkezzen vissza Szentendrére, hogy van még út felfelé!:)

Küzdelem a meleggel,  a kemény útviszonyokkal, a sziklákkal; azzal, hogy a test nem úgy működik egy adott pillanatban, mint ahogy szeretnénk… Megerősítés, hogy van tovább. Lehet máshogyan megfutni. Lehet még csiszolni a megoldásokon. Új nézőpontból, új oldalról, nagyobb álmokkal, merészebb kihívásokkal, új gondolatokkal.

Kívánom, hogy az álom valóra váljon!:)

Szívből gratulálok a sikeres teljesítéshez!